Autoritatile administratiei publice locale, CONSILIUL LOCAL, ca autoritate deliberativa si PRIMARUL, ca autoritate executiva, isi au sediul intr-o cladire ce face parte din domeniul public local si este situata in satul Galbinasi.

Gălbinași (în trecut, Lămotești-Gălbinași) este o comună în județul Călărași, Muntenia, România, formată numai din satul de reședință.

 

Comuna se află în vestul județului, pe malul stând al Dâmboviței. Este traversată de șoseaua județeană DJ301, care o leagă spre sud de Vasilați și Budești (unde se termină în DN4) și spre nord de Plătărești,Fundeni și mai departe în județul Ilfov de Cernica și Pantelimon (unde se intersectează cu DNCB și se termină în DN3). Prin comună trece și calea ferată București-Oltenița, pe care este deservită de stația Gălbinași.

Conform recensământului efectuat în 2011, populaţia comunei Gălbinaşi se ridică la 3.772 de locuitori, în creştere faţă de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 3.434 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (70,33%), cu o minoritate de romi (21,82%). Pentru 7,82% din populaţie, apartenenţa etnică nu este cunoscută. Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocşi(88,71%), cu o minoritate de penticostali (3,45%). Pentru 7,82% din populaţie, nu este cunoscută apartenenţa confesională.

 

La sfârşitul secolului al XIX-lea, comuna purta numele de Lămoteşti-Gălbinaşi, făcea parte din plasa Negoieşti a judeţului Ilfov şi avea în compunere satele Gălbinaşi, Lămoteşti, Moara Nouă şi Ştefăneasca, având 1434 de locuitori ce trăiau în 258 de case şi 14 bordeie. În comună funcţionau două biserici (la Gălbinaşi şi Lămoteşti), o şcoală mixtă şi o moară de apă.În 1925, conform Anuarului Socec din acel an, comuna avea în plus şi satul Petrichioaia şi făcea parte din plasa Budeşti, având în total 1884 de locuitori,iar în 1931 satele ei componente erau Lămoteşti, Gălbinaşi, Moara Nouă şi Popeşti.